SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG KEPADA PENGUNJUNG BUDIMAN SEKALIAN SEMUA SEMOGA KALIAN DAPAT KERAHMATAN DARI ILAHI

Monday, June 3, 2013

BLACK 505......TENTERA JANGAN TERPENGARUH...Sesetengah pihak cuba mencari alasan bagi menghalalkan tindakan yang menyalahi undang-undang negara dengan cuba mencari alasan yang dan mengaitkan ketelusan kerajaan memerintah dengan isu-isu remeh. Tindakan membuat membuat pengadilan tanpa perbicaraan dilihat sering digunakan oleh sesetengah pihak bagi menghalal cara. Tindakan terbaru adalah mengaitkan segelintir kes kematian tahanan dalam lokap tanpa menghiraukan alasan dan proses perundangan yang akan dibuat bagi menjelaskan keadaan yang sebenar.

Kes-kes terencil diperbesar-besarkan sehingga mengapikan golongan marhean yang lain termasuklah warga tentera bagi menyokong tindakan mereka. Jikalau dilihat dari aspek global, kes kematian sebegini memang sering berlaku dimana-mana sahaja namun jika hendak dibandingkan dengan dengan jumlah tahanan dengan kes kematian adalah kecil sahaja. Memang tidak dinafikan kemungkinan ade unsur kekurangan dalam proses    penahanan namun perkara tersebut hendak la selesaikan di mahkamah. Biar mahkamah yang tentukan dan yang bersalah tetap bersalah tanpa mengira pangkat dan fahaman politik.

Warga Tentera perlulah bersikap rasional dan membuat pertimbangan dengan waras agar tidak mudah terjebak dengan perkara-perkara negatif tambahan pulak memperjuangkan fahaman sesetengah pihak yang terbukti mampu merosakkan negara. Ketelusan pihak terbabit boleh disangkah kerana tindakan melulu akan mengucar-kacirkan negara tercinta seterusnya negara akan menjadi lemah dan mengakibatkan kedaulatan negara akan tergugat apabila anasir mula meresapi dengan mudah.


No comments:

Post a Comment